BrainMax Pure Pure Super kakao z Peru BIO 1000g + šťavnatá tyčinka ZDARMA
Popis
Kakao pochází z kakaových bobů, které jsou už zbaveny skořápky. Naše BrainMax Pure Super kakao má obsah 20-22% tuku a právě v tucích jsou vázány zdraví prospěšné látky. Zároveň tuk dodává kakau svou výraznou specifickou chuť. Kakao je v BIO kvalitě a neobsahuje žádný přidaný cukr a vyznačuje se výraznější hořkou chutí, než mají ostatní kakaa. Jedná se o 100% přírodní produkt a neobsahuje žádné balastní látky (konzervanty, sladidla, aromata). Má výraznou a plnou chuť, aroma a jedná se o nejvíce tučné nealkalizované kakao na trhu. Právě v tucích jsou uchovány všechny zdraví prospěšné látky.
Kakao je bohatý zdroj minerálů, kromě hořčíku obsahuje také vápník, železo a zinek. Kromě toho kakao obsahuje theobromin, což je látka, která je podobná kofeinu a stimuluje centrální nervový systém.
To pravé zlato z Peru!
Kakaový prášek z čistých peruánských bobů představuje zdroj polyfenolů, theobrominu a minerálů a zdravých tuků. Kromě toho kakao obsahuje aminokyselinu tryptofan, kterou tělo používá k výrobě serotoninu. Kakao je také zdrojem železa, který je na rozdíl od některých rostlinných zdrojů minerálu snadno vstřebatelný. Proto je kakao oblíbený zdroj železa u veganů.
Výhody nealkalizovaného kakaa
BIO kakaoz Peru je nealkalizované a jako takové má světlejší hnědou barvu. Obsahuje vysoké množství flavonoidů, které pomáhají v boji proti volným radikálům. Uchovává si více přírodních živin, včetně antioxidantů a minerálů, než alkalizované varianty, které mohou mít ztrátu některých prospěšných látek během zpracování. Navíc si zachovává svou originální chuť a aroma, které je bohatší a intenzivnější, což dává možnost využít ho v různých receptech s přirozenou sladkostí a chuťovými nuancemi.
Odrůda Criollo
Odrůda kakaa Criollo je považována za královnu mezi kakaovými boby díky své výjimečné kvalitě a jedinečné chuti. Je známá pro své jemné a komplexní chuťové profily, které zahrnují ovocné a květinové tóny. Ačkoliv představuje pouze malý podíl celosvětové produkce kakaa, její rarity a náročnost na pěstování z ní dělají skutečný poklad pro všechny milovníky kvalitního kakaa.
Ne všechno čemu se říká kakao, je kakao
V Česku a na Slovensku se vžil název kakao pro každý přeslazený nápoj s minimálním obsahem kakaa. Nejlepší kakao pochází z Peru z darů Mayské civilizace. Pěstuje se v ideálních podmínkách tropického klimatu, které umožňuje kakaovníku (Theobroma cacao) dosáhnout vynikající kvality. Tato oblast je proslulá svými tradičními metodami pěstování, které zahrnují organické techniky a udržitelné zemědělství, což přispívá k ochraně životního prostředí a místních ekosystémů.
Možnosti použití kakaa
Pro přípravu jednoduchého lahodného nápoje smíchejte 2-3 polévkové lžíce kakaa s klasickým kravským nebo rostlinným mlékem. V případě potřeby můžete přidat i adaptogeny jako je maca, ashwagandha nebo lékořice. Kakao můžete přidat také do proteinu, dezertů nebo pečení.
SLOŽENÍ
obsahuje: 100% Theobroma kakao prášek, odrůda Criollo*. *produkt z ekologického zemědělství. Minimální trvanlivost (číslo šarže) na etiketě.
UPOZORNĚNÍ
Uchovávejte v suchu, chladu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Průměrné nutriční informace
ve 100 g | ||
---|---|---|
Energetická hodnota | 1971 kJ (23%*) | |
Energetická hodnota | 471 kCal (24%*) | |
Bílkoviny - proteiny | 23,8 g (48%*) | |
Sacharidy - uhlohydráty | 46,75 g (18%*) | |
z toho cukry | 0,5 g (1%*) | |
Tuky | 21 g (30%*) | |
z toho nasycené mastné kyseliny | 12,5 g (63%*) | |
Vláknina | 32,5 g | |
Sůl | 0,28 g (5%*) |
Vitamíny a minerály
ve 100 g | ||
---|---|---|
Draslík | 1,360 | |
Vápník | 124,10 mg (16%*) | |
Železo | 12 mg (86%*) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.