Hi Tec Nutrition L-Glutamin 400g + šťavnatá tyčinka ZDARMA
Popis
L-GLUTAMIN je aminokyselina, nejčastěji se vyskytující v krvi a svalové tkáni. Představuje až 60% všech proteogenních aminokyselin, tvořících svalové bílkoviny.Čistý L-Glutamin - zvyšuje imunitu, vyplavuje růstový hormon a testosteron po cvičení. Působí podobným mechanismem jako anabolika. Význam glutaminu při velkém silovém a vytrvalostním zatížení převyšuje roli větvených aminokyselin BCAA. L-GLUTAMIN je významné úložiště dusíku, silně omezuje procesy rozpadu svalové tkáně, čímž zabraňuje námahovému a ponámahovému katabolismu.
Působení glutaminu spočívá mimo jiné ve zvýšeném zavodnění svalových buněk. Velký objem buňky stimuluje syntézu bílkovin a svalového glykogenu. Kromě toho L-GLUTAMIN stimuluje vylučování růstového hormonu a inzulínu, zvyšuje koncentraci glutathionu v buňkách a urychluje syntézu svalového glykogenu.
Tato aminokyselina zmírňuje příznaky oslabení u nadměrně trénovaných sportovců.
Anabolizace svalů glutaminem způsobuje nárůst objemu svalového vlákna, což je výhodné především v kulturistice.. Při nedostatečném množství L-Glutaminu ve svalových buňkách se zpomaluje celková regenerace organismu a snižuje imunita.
Glutamin se účastní velkém množství anabolických tělesných funkcí a posiluje imunitní systém sportovce zatíženého tréninkovým zatížením. Glutamin slouží jako přenašeč dusíku, má tzv. "Shuttle-funktion", tj. transportuje jiné aminokyseliny k svalovým buňkám a podporuje tím výstavbu svalstva. Glutamin je zajímavý i díky regulaci objemu svalových buněk. Je přijímán potravou a tvoří se i endogenně z BCAA. Proto je důležitá výživa bohatá na bílkoviny, resp. suplementace s BCAA. Během tréninku jsou však i při užití BCAA katabolické procesy tak vysoké, že suplementace volným glutaminem nebo glutaminové peptidy je velmi smysluplná. Volný gutamín je relativně špatně vstřebatelný, doporučuje se sublingálne podání (pod jazyk) pro rychlejší vstřebání. Podstatně lépe vstřebatelné jsou i glutaminové peptidy. Tato aminokyselina zmírňuje příznaky oslabení u nadměrně trénovaných sportovců.
Anabolizace svalů glutaminem způsobuje nárůst objemu svalového vlákna, což je výhodné především v kulturistice.. Při nedostatečném množství L-Glutaminu ve svalových buňkách se zpomaluje celková regenerace organismu a snižuje imunita.
Nutričně-fyziologický základ účinku glutaminu:
- Volný 100% čistý L - glutamin
- Nejlépe vstřebávání je při podání sublinguálne (pod jazykem)
- Transportuje jako "nosič" aminokyseliny do svalových buněk
- Zlepšuje proteosyntézu (růst svalstva)
- Snižuje ztráty svalstva způsobené tréninkem (antikatabolický efekt)
- Zvyšuje objem svalové buňky
- Zvyšuje hladinu růstového hormonu (STH) krátkodobě až o 400%
- Ideální je v kombinaci s rozvětvenými aminokyselinami (BCAA)
- Signifikantně posiluje imunitní systém, upravuje svalové mikroporanenia
- Upravuje acidózu (překyselení) organismu zvýšením vylučováním amoniaku ledvinami
- Zvyšuje tréninkovou agresivitu a tréninkovou motivaci
- Zlepšuje koncentraci a mozkové funkce
Kdy je glutamin vhodné úžívat:
V období zvýšené fyzické zátěže, při budování svalové hmoty (výborně působí kombinace l-glutamin + creatin monohydrát), v kulturistice a silových sportech při snižování hmotnosti spolu s větvenými aminokyselinami BCAA. V psychicky a fyzicky náročném období.
Při potřebě zvýšení imunity organismu vůči riziku nachlazení a v období zvýšeného výskytu respiračních chorob - vhodné pro osoby se sklonem k častým onemocněním (imunita), rekonvalescenty.
SLOŽENÍ
obsahuje: L-glutamin, pyridoxin hydrochlorid (vit. B6), kyanokobalamin (vit. B12).
DÁVKOVÁNÍ
Tréninkové dny: 5 g ráno po probuzení; 5 g ihned po tréninku; 5 g před spaním. Netréninkové dny: používejte 5 g ráno po probuzení, 5 g před spaním.
Vitamíny a minerály
v 1 dávce 10 g | ||
---|---|---|
Vitamín B12 - kobalamin | 1,25 mcg (50%*) | |
Vitamín B6 - pyridoxin | 0,7 mg (50%*) |
Aminokyselinové spektrum
v 1 dávce 10 g | ||
---|---|---|
L-Glutamin | 10000 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.