Nominal Cereální kaše čiroková 300g
Popis
Tato kaše je kombinací dvou plodin původem z různých konců světa. Čiroku a rýže. Díky výběru surovin má zajímavou chuť. Obiloviny předem šetrně tepelně zpracujeme tak, aby se už nemusely vařit a kaše byla hotová za pár minut. Zachovají si však zároveň svou výživovou hodnotu. Rýži zpracováváme v její celozrnné podobě, ponechá si tak množství cenných nutričních látek, které bílá rýže již ztrácí - minerálů, vitamínů či vlákniny.
Ve složení jako obvykle nenajdete mléko, přidaný cukr ani jiné ochucovadlo. Jen obiloviny.
Nebojte se experimentovat!
Čirokovou kaši Nomina si můžete připravit podle svých vlastních představ. Není ochucená, vy sami si volíte, jaké další suroviny či sladidla chcete či můžete použít. Kaše žádné alergeny neobsahuje. Je instantní, prošla již tepelnou úpravou. Díky tomu ji můžete připravit ke konzumaci za pár minut. Je jen na vás, čím si ji ochutíte či jak bude hustá. Vy si volíte, čím ji osladit a jak sladká bude. Je vhodná k přípravě nasladko i naslano. Je výživná (nutričně bohatá), sytá a dobře stravitelná. Kaši si můžete připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budete mít po ruce instantní čirokovou kaši Nomina.
Pár tipů:
- Kaši můžete zamíchat v horkém mléce, v oblíbeném rostlinném mléce (kokosovém, mandlovém, rýžovém aj.) nebo např. v jogurtu s vodou.
- Použijte přibližně troj- až čtyřnásobné množství horké tekutiny a hustotu \"dolaďte\" podle svých představ. Počítejte s tím, že kaše během 3-5 minut nabobtná a zhoustne.
- Sladit? Dochucovat lze např. medem nebo některým sladkým rostlinným sirupem (obilným, javorovým, čekankovým, ...). Ale nasládlou chuť má již mléko.
- S kaší kamarádí všechny druhy ovoce, nejlépe čerstvého, dobře ochutí i sušené.
- Hodit se může trocha koření. Skořice či badyán jsou samozřejmostí, ale vyzkoušet lze i špetka hřebíčku a jiné.
- Bílkoviny dodá jogurt nebo hrudkový tvaroh.
- Nesmíme zapomenout na semínka a oříšky.
- Pro mlsné jazýčky můžeme přidat kvalitní čokoládu nebo domácí zavařeninu.
- Anebo úplně jinak. Hustou kaši lze připravit i jako pokrm slaný. Sem pak patří spíše bylinky, česnek, houby, parmezán, cibulka či avokádo.
Výrobek můžete použít také
- k zahušťování polévek či omáček
- jako pojivo do mletých masových či zeleninových směsí (karbanátky)
- k zahušťování cukrářských náplní (př. jablečná, tvarohová)
Čirok obecný, tak se jmenuje rostlina, podle které je kaše pojmenovaná. Je plodinou velmi starou a pochází ze severovýchodní Afriky. Byl znám již starým Egypťanům. Postupně se rozšířil do teplých a sušších oblastí všech světadílů. Dnes se prý největší množství vypěstuje v USA. Podle druhu se čirok využívá k různým technickým účelům, výrobě cukru či krmení zvířat. Jako obilovina pro lidskou výživu se pěstuje čirok zrnový. Patří mezi pět nejpěstovanějších plodin ve světě sloužících jako potravina.
Spolu s rýží natural, která se po vymlácení zbavuje pouze tvrdé slupky a v porovnání s rýží loupanou si zachovává mnohem více vitamínů, cenných minerálních látek a samozřejmě vlákniny, tvoří dobrý tandem pro přípravu zdravé snídaně či svačiny.
VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.
SLOŽENÍ
obsahuje: 60% čirok, celozrnná rýže
SKLADOVÁNÍ
Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem.
Průměrné nutriční informace
ve 100 g | ||
---|---|---|
Energetická hodnota | 1586 kJ (19%*) | |
Energetická hodnota | 375 kCal (19%*) | |
Bílkoviny - proteiny | 9,8 g (20%*) | |
Sacharidy - uhlohydráty | 74 g (28%*) | |
z toho cukry | 0,5 g (1%*) | |
Tuky | 2,9 g (4%*) | |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g (2%*) | |
Vláknina | 6 g | |
Sůl | 0,01 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.