GreenFood Nutrition Magnesium citrate + vitamin B6 150g
Popis
Dicitrát trihořečnatý bezvodý je forma hořčíku, která se používá jako doplněk stravy k zajištění dostatečného příjmu této esenciální minerální látky. Tato sloučenina je tvořena třemi ionty hořčíku a dvěma molekulami kyseliny citronové. Je známá svou vysokou biologickou dostupností a je vhodná i pro vegany. Hořčík a kyselina citronová jsou kombinovány ve specifickém poměru za kontrolovaných podmínek, aby vznikl dicitrát trihořečnatý. Výsledná směs je sušena, aby se získal bezvodý (bez vody) prášek. Výsledná sloučenina je čištěna a sušena, aby se odstranila veškerá zbytková vlhkost, což zajišťuje stabilitu a dlouhou trvanlivost produktu.
Glycin je aminokyselina a tedy součást proteinů a i přesto má sladkou chuť. Právě proto jej přidáváme do našich výrobků, abychom spolu se steviol-glycosidy dosáhli ideální sladkosti našich produktů bez použití cukru. Glycin je jednou z 20 aminokyselin, které tělo využívá k tvorbě tělesných bílkovin, jež následně tvoří naše orgány, klouby a svaly. Jedná se o druhou nejrozšířenější aminokyselinu v lidských enzymech a proteinech, a proto hraje klíčovou roli ve všech orgánových systémech těla. Glycin tvoří přibližně 35 % aminokyselin, které obsahuje kolagen. Kolagen je jednou z nejdůležitějších bílkovin v lidském těle, je základním stavebním kamenem mnoha částí těla a hraje zásadní roli v poskytování struktury a pevnosti různým tkáním. Tato klíčová bílkovina je tvořena řetězci aminokyselin, mezi nimiž má glycin zvláštní význam. Glycin je nejmenší a nejjednodušší aminokyselina, což mu umožňuje se snadno vázat a vytvářet pevné, stabilní struktury kolagenu. Díky své jednoduchosti a flexibilitě glycin pomáhá kolagenu udržovat jeho pevnost a pružnost, což podtrhuje význam glycinu v biologických procesech. Glycin je neesenciální aminokyselina, kterou si tělo dokáže vytvořit samo, avšak pouze v omezeném množství.
Steviol-glykosidy jsou získávány z listů rostliny Stévie sladké (Stevia rebaudiana), která je ceněna pro svoji vysokou sladivost. Steviol-glykosidy jako sladidlo jsou na rozdíl od cukru téměř bez kalorií, mají nízký glykemický index a nepřispívají k tvorbě zubního kazu. Potraviny s nižší hodnotou glykemického indexu zvyšují hladinu krevního cukru pozvolněji, což je výhodné především pro diabetiky, při nadváze a redukčních dietách, ale i pro normální kondici.
Schválená zdravotní tvrzení
Hořčík přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání, přispívá k normální činnosti nervové soustavy, přispívá k normální psychické činnosti, přispívá k normální činnosti svalů, přispívá k udržení normálního stavu kostí a stavu zubů, přispívá k elektrolytické rovnováze, přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, přispívá k normální syntéze bílkovin, se podílí na procesu dělení buněk.
Vitamin B6 má klíčový význam pro řadu biologických funkcí. Přispívá k vyrovnanému energetickému metabolismu a k energetické rovnováze těla. Zajišťuje uvolňování a spotřebu energie. Podporuje správnou činnost nervové soustavy a psychické funkce, což zahrnuje schopnost koncentrace, učení, paměti a myšlení. Také podporuje normální funkci imunitního systému. Přispívá ke správnému metabolismu, bílkovin a glykogenu, který je zásobním zdrojem energie při fyzickém výkonu.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?
- o vysoké kvalitě použitých surovin
- o vysokém standardu skladování surovin
- o maximální kvalitě celého procesu výroby
- celosvětově zvyšuje důvěryhodnost produktů a značek
SLOŽENÍ
obsahuje:
Jablko: dicitrát trihořečnatý, L-glycin, aroma jablko, regulátor kyselosti - kyselina citronová, barvivo - chlorella, sladidlo - steviol-glykosidy, ovocný prášek z jablka, vitamín B6 (pyridoxin hydrochlorid).
Malina: dicitrát trihořečnatý, L-glycin, aroma malina, regulátor kyselosti - kyselina citronová, barvivo - prášek z červené řepy, sladidlo - steviol-glykosidy, ovocný prášek z maliny, vitamín B6 (pyridoxin hydrochlorid).
Citrón: dicitrát trihořečnatý, L-glycin, aroma lemon juice, regulátor kyselosti - kyselina citronová, sladidlo - steviol-glykosidy, barvivo - beta karoten, ovocný prášek z citrónu, vitamín B6 (pyridoxin hydrochlorid).
DÁVKOVÁNÍ
1x denně 1 dávku (1 odměrku) rozmíchejte ve 300 ml vody a vypijte nejlépe 60 minut před spaním. Nepřekračujte doporučené dávkování.Vitamíny a minerály malinový juice
v 1 dávce 5 g | ||
---|---|---|
Vitamín B6 - pyridoxin | 2,5 mg (179%*) | |
Hořčík | 375 mg (100%*) |
Aminokyselinové spektrum malinový juice
v 1 dávce 5 g | ||
---|---|---|
L-Glycin | 1727 mg |
Vitamíny a minerály jablkový juice
v 1 dávce 5 g | ||
---|---|---|
Vitamín B6 - pyridoxin | 2,5 mg (179%*) | |
Hořčík | 375 mg (100%*) |
Aminokyselinové spektrum jablkový juice
v 1 dávce 5 g | ||
---|---|---|
L-Glycin | 1727 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.